پیام خراسان

آخرين مطالب

ورود هوش مصنوعی به بازار کتاب | نبرد تکنولوژی و مترجمان انسانی به کجا می‌رسد؟ مقالات

ورود هوش مصنوعی به بازار کتاب | نبرد تکنولوژی و مترجمان انسانی به کجا می‌رسد؟
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - هوش مصنوعی، مانند بسیاری از پدیده‌های نوظهور در جهان ابزارهای تکنولوژی، در بسیاری از حوزه‌ها ورود کرده و پیشرفت‌های قابل توجهی هم در اغلب حوزه‌ها داشته و دارد. بخش ترجمه به ویژه ترجمه کتاب هم از این قاعده مستثنی نبوده و اکنون ردپای این ابزار جدید دنیای تکنولوژی، هوش مصنوعی در صنعت نشر هم دیده می‌شود که روز به روز هم پررنگ‌تر می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
طبعا بسیاری از افراد در ابتدای امر به این موضوع نگاه تفننی داشتند، اما اکنون این مسئله به عنوان یک چالش اساسی سرِ راه مترجمان کتاب خودنمایی می‌کند و با امنیت شغلی آن‌ها در آینده نزدیک ارتباط تنگاتنگی دارد. با آن‌که هنوز در صنعت نشر، هوش مصنوعی جایگاه ثابت و تعریف‌شده‌ای ندارد اما اقدام برخی ناشران معروف در استفاده از هوش مصنوعی به جای ترجمه‌های انسانی نگرانی‌هایی را در بین مترجمان کتاب به وجود آورده است. هوش مصنوعی در جایگاه مترجم ناشر معتبر انگلیسی تازه‌ترین اقدام جدی در این زمینه، رویکرد جدید یک ناشر معتبر انگلیسی در استفاده از هوش مصنوعی به جای ترجمه انسانی است که اخیراً رسانه‌ای شده و به نگرانی‌ها در دنیای صنف مترجمان دامن زده است. به تازگی، تیلور و فرانسیس (ناشر معتبر انگلیسی) اعلام کرد که قصد دارد از هوش مصنوعی برای ترجمه کتاب‌ها به زبان انگلیسی استفاده کند. البته این تصمیم به دلیل هزینه‌بر بودن ترجمه‌های انسانی برای کتاب‌هایی که مخاطب محدودی دارند، اتخاذ شده است. این ناشر پس از یک سال آزمایش و ارزیابی فناوری، به این نتیجه رسیده که هوش مصنوعی می‌تواند کمک کند تا کتاب‌هایی که ارزش ترجمه دارند، به زبان انگلیسی منتقل شوند. مدیر عامل این انتشارات با اشاره به سوابق افتخارآمیز آن‌ها در ارائه کتاب‌های برجسته به زبان انگلیسی، گفت که حالا با استفاده از هوش مصنوعی قصد دارند کتاب‌های بیشتری را در دسترس جهانیان قرار دهند. به عنوان مثال، مجموعه China Perspectives شامل بیش از 350 عنوان از دانشمندان برجسته چینی است. کتاب‌ها پس از ترجمه توسط هوش مصنوعی، مورد ویرایش و بازبینی قرار خواهند گرفت تا از صحت و دقت آن‌ها اطمینان حاصل شود. این کتاب‌ها در قالب چاپی و الکترونیکی منتشر خواهند شد و امکان پذیرش آثار به بیش از 30 زبان مختلف وجود دارد. این اقدام با استقبال برخی همراه بوده است. اما اشخاص حقیقی و حقوقی (مثل انجمن نویسندگان انگلستان) از آن انتقاد کرده و آن را تهدیدی برای شغل مترجمان انسانی می‌دانند.
راه طولانی ترجمه از ابتدا تاکنون تکنولوژی ترجمه راه طولانی را پیموده است. در ابتدا، ترجمه به صورت دستی انجام می‌شد و مترجمان انسانی ساعت‌ها روی متون و فرهنگ‌های لغت برای ترجمه آن‌ها از یک زبان به زبان دیگر صرف می‌کردند. با این حال، این روش کند و گران بود و اغلب منجر به عدم دقت به دلیل عنصر انسانی درگیر می شد. با ظهور کامپیوتر، ترجمه ماشینی در دهه 1950 معرفی شد. ترجمه ماشینی از نرم افزاری برای ترجمه خودکار متن بدون دخالت انسان استفاده می کرد. با این حال، کیفیت ترجمه های تولید شده توسط ترجمه ماشینی اغلب به دلیل محدودیت های نرم افزار در آن زمان ضعیف بود. در سال‌های اخیر، پیشرفت‌ها در هوش مصنوعی و یادگیری ماشین منجر به توسعه فناوری‌های ترجمه پیچیده‌ای شده است که قادر به تولید ترجمه‌های با کیفیت بالا در زمان واقعی هستند که تاثیر هوش مصنوعی بر ترجمه رو بسیار بیشتر کرده. این فناوری‌ها نحوه برقراری ارتباط ما در زبان‌های مختلف را تغییر می‌دهند و شکستن موانع زبانی را آسان‌تر از همیشه می‌کنند.
هوش مصنوعی به عنوان ابزار کمکی در اختیار مترجمان هوش مصنوعی در زمینه ترجمه به یک شبکه عصبی مصنوعی و تکنیک های یادگیری عمیق متکی است که به اندازه کافی قادر به درک متن نیستند. اگرچه این برنامه‌ها ساخته شده‌اند و هنوز هم در حال پیشرفت هستند، اما هنوز فاصله زیادی با هماهنگی با هوش انسانی دارند بنابراین مترجمان انسانی حرفه‌ای هنوز سال‌های خوب زیادی را پیش رو دارند. کیفیت کار آن ها بی‌نظیر باقی مانده است و به این دلیل است. بسیاری از کارشناسان معتقدند ترجمه ماشینی هیچ‌وقت جای مترجم انسان را نخواهد گرفت. چون ماشین یا ابزار ترجمه قادر به درک ظرافت‌های حاصل از قواعد دستوری زبان‌های مختلف، معناشناسی، نحو و هم‌چنین جنبه‌های فرهنگی نیست. بنابراین، آینده ترجمه این‌گونه است که هوش مصنوعی و ترجمه انسانی به همکاری با هم ادامه می‌دهند؛ هوش مصنوعی به عنوان ابزار کمکی در اختیار مترجمان است اما هرگز نمی‌تواند به‌طور کامل جایگزین انسان شود و به تنهایی در قامت یک مترجم بی‌نقص ظاهر شود. بنابر این، مترجمان انسانی بسیار بهتر از ماشین‌ها عمل می‌کنند، چرا که انسان توانایی بررسی، واکاوی و درک بافت متن و ظرافت‌هایی فرهنگی را دارد. از آن‌جا که فرهنگ بخش مهمی از زبان را تشکیل می‌دهد، درک ظرافت‌هایی فرهنگی بسیار حائز اهمیت است.
کد خبر 936829 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها فرهنگ نانو تکنولوژی هوش‌ مصنوعی کتاب - داستان و رمان تکنولوژی (فناوری) تکنولوژی (فناوری) - دیجیتال مترجمان تکنولوژی (فناوری) ارتباطات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان ترجمه نشر - انتشارات کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری کتاب - معرفی و نقد تجارت جهانی

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/847659/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمپانی: اگر هوادار بودم بلیت این بازی را می‌خریدم!

از ریاض تا النصر؛ Siuuuuuuuuu!

گل اول بارسلونا به لگانس توسط خورخه سائنس

شهید فرودی، هنرمندی که قلم و سلاح را با هم درآمیخت

هشدار هواشناسی برای 23 استان کشور

گلایه چندین ساله مردم از یک جاده خاکی

شیرگاه کجاست؟ + راهنمای سفر به شیرگاه

10 پیشنهاد کادو تولد خلاقانه برای سورپرایز خانم های 30 تا 40 سال

مردی که معتقد بود غلط‌نویسی ضرر ندارد را بشناسید

گل اول هیرنفین به اسپارتا در دقیقه 4+90 از روی نقطه پنالتی توسط علیرضا جهانبخش

خلاصه بازی بایرن مونیخ 2 - دورتموند 2

گل اول یوونتوس توسط کوپماینرز در دقیقه 2

خلاصه بازی آرسنال 1 - برنتفورد 1

منچستریونایتد جود بلینگام بعدی را می‌خواهد!

گل اول النصر به الریاض توسط رونالدو

گل دوم یوونتوس توسط کنان ییلدیز در دقیقه 34

سوپر گل رونالدو؛ دبل کریستیانو رونالدو در بازی امشب النصر مقابل الریاض

تصادف زنجیره‌ای در محور تربت‌حیدریه به شادمهر

جاده‌های خراسان رضوی لغزنده و بارانی است

دی‌جی‌علیگیتور : هشتاد هزار نفر آدم منو صدا میزدن و ترسیدم از اینکه روی استیج بیام!

دی‌ جی‌ علی گیتور: قسمت نشد با دختر ایرانی ازدواج کنم

راه‌اندازی پایلوت تولید هیدروژن فیروزه‌ای در تگزاس

گل دوم بایرن مونیخ به دورتموند توسط سرژ گنبری

پیروزی خانگی اینتر به افتخار ولنتینو روسی

درخشش بدموقع رقیب طارمی در ترکیب‌ اینتر

ژابی: حیف شد، چشممان به بازی بایرن است!‏

دردسر بزرگ آرتتا قبل از بازی حساس با رئال

آسنسیو تا صبح پنالتی می‌زد گل نمی‌شد!

مورینیو: با تری و لمپارد چلسی فعلی را می‌بریم

گل دوم دورتموند توسط والدمار آنتون

گل اول برنتفورد توسط ویزا در دقیقه 74

کاش این گل دورتموند یک ضرب زودتر زده می‌شد!‏

صدور هشدار هواشناسی برای این استان ها درپی بارش شدید باران

ورود سامانه بارشی به کشور از دوشنبه 25 فروردین / بارش باران در این استان ها

تعجب دی‌جی‌علیگیتور از پخش موسیقی‌هایش در تلویزیون

توضیحات دی‌جی‌علیگیتور درباره ایده گرفتن از سوت در موسیقی‌هایش

دی‌ جی‌ علی گیتور از راز تتوی تخت جمشید بر روی دستش می‌گوید

عکس/دورهمی مهرانه مهین ترابی و مرضیه برومند در باغ فردوس

سرپرست پارک علم و فناوری خراسان شمالی منصوب شد

رد پای مافیای خودرو این بار در کارخانه کیا موتورز!

سرهنگ سلامی: نقش آموزش و پرورش در دفاع مقدس شاخص بود

وضعیت وخیم آلودگی هوای مشهد

سرهنگ سلامی: نیازمند روحیه مجاهدت و استقامت در ملت ایران هستیم

بازار موتورسیکلت به جنون قیمتی رسید

شاهین اتوماتیک پلاس ارزان شد

دی‌جی‌علیگیتور : عاشق صدای محمد اصفهانی هستم

تمدید صلاح با ساعت یک میلیون دلاری!

توقف بدموقع لورکوزن؛ خبری از گل‌های لحظه آخری نبود

کاپیتان تیم ملی بهترین بازیکن تورنمنت تایلند شد

رئیس لورکوزن: کاش رئال مادرید، آرسنال را پرگل می‌برد!